28 Ekim 2008 Salı

ülke kapatma


Dünyanın en büyük blog sitesi kapatıldı. YouTube'dan sonra, şimdi de Blogger'a erişim yasağı geldi.

Popüler blog sitesi Blogger.com ve blogların alan adı altında yayınlandığı Blogspot.com adreslerine bugün içinde tamamen erişim engellenmiş durumda. Türkiye sınırları içinden erişmeye çalıştığınızda, herhangi bir gerekçe yazılmadan sadece Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir yazısıyla karşılaşıyorsunuz.

TÜRKİYE’DEKİ KULLANICI SAYISI ÇOK
Servis, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyordu, daha önce kapatılan internet günlük servisi wordpress.com gibi, blogger.com’un da Türkiye’de azımsanmayacak kadar çok kullanıcısı bulunuyor.
Kaynak:Haber 7


Kapatılan site değildir. Kapatılan bir ülkedir. Site hala açıktır (yemin ederim). Azerbaycan'daki bir arkadaşım bizdeki yasaklı sitelerin orada çalıştığını söylüyor. Tabii bu biraz kafa karıştırıcı.

Bizim büyük tehdit ve suç unsuru gördüğümüz içeriklere sahip bu şer sitelerin dostumuz hatta kardeşimiz olarak bildiğimiz Azerbaycan da hala gösterimde olması cidden insanı düşündürüyor.

Yoksa Azerbaycan bizim dostumuz değil düşmanımız mıdır? Eğer şayet öyleyse bu düşmanlığın hakkını verecek yeterli silah, techizat ve adam gücüne sahip miyiz? (Şüphesiz sonsuz bir güce ve sonsuz sayıda F16'ya sahibiz ancak jeopolitik olarak bu kadar şanslı olduğumuz için bu ayrıcalığın bedeli olarak etrafımız düşmanlarla çevrili. Bu yüzden yeni bir düşman yeni kaynaklar gerektirebilir)

Şayet değilsek yeterli miktarda silah, techizat ve adam gücüne verecek paramız var mıdır/yok mudur? Eğer paramız yoksa YouTube'dan istesek karşılığında da açmayı teklif etsek kabul eder mi?


Hiç yorum yok: