7 Ocak 2009 Çarşamba

Şişli'deki reklam panoları

"İsrail'in Gazze'yi işgal etmesine hem siyasi hem de halk olarak en sert tepkiyi Türkiye gösterdi. En ilginç ve ses getirecek protesto ise "Dayanışma Vakfı"nın öncülüğünde gerçekleşecek. İstanbul'dan başlayacak olan "BEN DE VARIM ARAÇ KONVOYU" İsrail sınırları içinde yer alan Golan Tepeleri'ne kadar ulaşacak ve sonra da geri gelecek.

Tüm baskılara rağmen ateşkese yanaşmayan ve çoluk çocuk demeden katliamlarına devam eden İsrail'e tepki için yüzlerce araç konvoy halinde İsrail'in işgal ederek sınırlarına kattığı Golan Tepeleri'ne gidiyor.

"Dayanışma Vakfı" gönüllüleri, sadece Türkiye'nin değil topyekun dünyanın vicdanını sızlatan bir vahşeti dile getirmek için, "Filistin'de çocuklar ölüyor, Filistin'de insanlık katlediliyor. Sen Musa'nın çocuğu olamazsın" mesajını Tevrat'ta emredilen "Katletmeyeceksin" sözüyle birlikte İsrail'e iletecek.

Konvoy 10 Ocak Cumartesi günü sabah saat 9'da İstanbul Vatan Caddesi'nden yola çıkacak. Daha sonra da, Adapazarı ,Ankara, Kırıkkale ,Kırşehir, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis güzergahından Suriye ulaşacak. Suriye'den de Halep, Hama, Humus üzerinden Golan Tepeleri'ne ulaşacak ve daha sonra geri dönecek.

Amaçlarının dünyada ses getirecek bir tepki oluşturmak olduğunu belirten Dayanışma Vakfı yetkilileri, katılım yapan her aracı Golan Tepeleri'ne gitmeyeceğini belirtiyorlar. İstanbul'dan hareket ettikten sonra dileyen araç konvoydan çıkabilecek, dileyen araç da güzerhah üzerinden konvoya dahil olabilecek. İstanbul'dan çıktıktan sonra Kayseri'de geceleyecek olan konvoy Suriye'ye geçişten sonra yola temsili araçlarla devam edecek. Golan Tepeleri'ne gitmek isteyenler ise pasaportlarını beraberinde getirdikleri takdirde yollarına devam edebilecekler."

Kaynak:HaberVakti.net

Hiç yorum yok: