5 Aralık 2010 Pazar

erkeklerin sevgisi hergün 3 kadın öldürüyor


basın açıklaması:
"kadınlara çağrımızdır!

uzun süredir kadın cinayetlerini görünür kılmak ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi sürdürüyoruz.

bu süreçte kadın cinayetlerine karşı birçok eylem, toplantı yapıldı. ayrıca istanbul'da öldürülen kadınların davalarından bazıları da takip edildi. pippa bacca, sevim zarif, ayşe yılbaş, satı korkmak davalarında kadın örgütleri adına müdahillik dilekçesi verildi. müdahilliğimiz kabul edilmeyince feminist avukatlarımızın da davayı üstlenmeleriyle bu davaların bir kısmını takip etmeye devam ettik. takip ettiğimiz davalarda erkeklerin bahanelerine haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

istanbul feminist kolektif olarak geçen cuma günü başbakan erdoğan'ı da "kadın-erkek" arasında yaradılış farkı olması dolayısıyla kadın-erkek eşitliğine inanmadığını ifade eden ve kadınları 3 çocuk doğurmaya çağıran söylemleri nedeniyle "eşit değilsiniz dendikçe daha çok öldürülüyoruz" "erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor" diyerek protesto ettik.

11 kasım perşembe günü her gün erkekler tarafından 3 kadın öldürülmesine "dur" diyen ve buna isyan eden kadınlar olarak kadın cinayetlerine isyandayız kampanyasını tanıtmak için sizlerle buluşmak istiyoruz.

bu buluşmada kampanya dosyamızı, kampanya filmimizi sizinle paylasacağız. basın toplantısını "kadın cinayetlerine isyandayız" kampanyasını sürdüren bağımsız feministler, amargi, mor çatı, filmmor, kadav ve sosyalist feminist kolektiften kadınlar, öldürülen kadınların yakınları ve feminist avukatların katılımıyla düzenliyoruz.

basın toplantısına katılımınızı bekliyoruz.

kadın cinayetlerine isyandayiz!

istanbul feminist kolektif"

tarih. 11 kasım 2010
saat 12.00
yer . türkiye mimar ve mühendisler odası birliği makine mühendisleri odası

Hiç yorum yok: